Dnes je 19. 04. 2024, meniny má:

ŠARIŠREGION a MICHAL BOSÁK RbCup 2011

Potenciál Stropkovského ženského futbalu sa úspešne konfrontoval v Prešove proti mužom na podujatí nazvanom ŠARIŠREGION a MICHAL BOSÁK RbCup 2011.

Spoločnosť Michala Bosáka oslovila primátorov miest regiónu Šariša (Prešov, Bardejov, Svidník, Sabinov, Lipany, Giraltovce, Veľký Šariš, Hanušovce nad Topľou) s ponukou  účasti na  halovom futbalovom turnaji mužov nad 42 rokov. Keďže Bardejov a Giraltovce sa ospravedlnili, organizátor improvizoval,  povolil v tímoch vekové výnimky a  pozval na turnaj Obchodnú Akadémiu Prešov a našu Schola In Natura, n.o. Stropkov, ktorá na území regiónu Šariša vykonáva svoju činnosť.

V nedeľu popoludní  2.1.2011 v Univerzitnej športovej hale na spoločensko-futbalovom podujatí RbCup 2011 (ôsmi ročník) hralo osem tímov v dvoch skupinách. Do svojich družstiev si primátori pozvali aj niekdajších dobrých futbalistov - Marián Prusák (V. Šariš), Milan Laca (Prešov), Emil Jacko, Jožko Dudič (Lipany) Pali Piršč, Zdeno Kosť, Marián Vitko (Svidník), duchovných otcov - Miroslav Iľko, Pavol Bober,  pracovníkov a poslancov samosprávy, rozhodcu UEFA - Miro Benko,  podnikateľov atď.

Naše družstvo MušketierkySINteam hralo s dvoma kompletnými päťkami: 1. Laco Lukáč - Jarka Berežná, Danka Hovancová, Viki Gallová, Slavka Kromková, 2. Zuza Forraiová - Jaro Berežný, Jakub Berežný,  Katka Patlevičová, Marián Kuriplach. Náhradníci: 14ročná Grétka Hvižďová, 8ročný Marián Kuriplach ml. Realizačný tím: Anka Berežná, Jano Hvižď. Priestor hrať dostala aj náhradníčka Grétka, malý Marián sa futbalovo predvádzal v polčasových prestávkach.

Mušketierky v prvom stretnutí s minuloročným turnajovým finalistom vyhrali 2:1, Sabinovčania na čele s primátorom Petrom Molčanom (niekdajší výborný futbalista) boli našou dobrou hrou zaskočení.

Ďalšiemu proti tímu  Hanušovciam sme dali gól v úvode stretnutia, no po chybe našej obrany sme hneď inkasovali.  Následných 12 minút sme hrali do plných a po krásnych akciách sme  päťkrát zakončovali iba do žrde a viackrát nás vychytal brankár. Konečný výsledok 1:1 nezodpovedal dianiu na palubovke, ale prijali sme to športovo.

Stretnutie so Svidníckym hviezdnym tímom bolo excelentné, prejavili sme viac futbalového rozumu  a vyhrali 2:0.

Ako víťaz skupiny sme postúpili do finálového stretnutia proti Prešovu, v ktorom sme po polčase vyhrávali 1:0. Aj druhé dejstvo prebiehalo v našej réžií. Vypracované pekné akcie sme zakončovali no Milan Laca v bráne Prešova čaroval. V jednom prípade sme svojou hrou vyšachovali aj jeho, ale Marián na prekvapenie všetkých z jedného metra pred prázdnou bránkou zakončil vedľa. Dve minúty pred koncom stretnutia Prešovčan Miloš Jakubík (internacionál Tatrana) nechytateľne (od žrde do brány) nečakane zavesil zo vzdialenejšej pozície a stav 1:1 sme už nedokázali zvrátiť v náš prospech. Následne v rozstrele troch penált Prešovčania úspešne premenili dve, z našich Jakub premenil, Slávka trafila iba do žrde a Danka prekopla bránu.

So cťou sme prijali konečné turnajové druhé miesto aj keď  po našom výkone v stretnutí so Svidníkom sme boli favoritom na turnajové víťazstvo.

Potenciál Stropkovského ženského futbalu sa na tomto podujatí kvalitne prezentoval a dostali sme ponuky na účasť v ďalších spoločensko-futbalových akciách.

Zaujímavosťou bola aj skutočnosť, že náš Laco popri kvalitných výkonoch v bránke nafotil na podujatí cca 500 pekných záberov.

Viď:http://picasaweb.google.com/lacko62/RbCupIPresov212011 http://picasaweb.google.com/lacko62/RbCupIIPresov212011

Napísaný: 2011-01-06, čítaný 2109x